Bajsvatten i källare i Jordbro

Uppdaterad
Publicerad

Chockade hyresgäster i Jordbro hittade sina saker i flera decimeter avloppsvatten.

– Det var fruktansvärt. Man kunde tro att någon dött i källaren, säger Susann Högyes, hyresgäst i den drabbade fastigheten i Jordbro.

I somras sipprade avföringsvatten in i förråden där hyresgästerna förvarar sina saker. I Susann Högyes förråd fanns fotografier och en soffa från hennes mamma. Allt gick förlorat.

ABC granskar hyresvärdarna

Det var ett stopp i en avloppsledning som orsakade översvämningen i källaren.

Tyskt fondbolag

Huset på Sandstensvägen i Jordbro ägs av ett tyskt fondbolag som heter Patricia men förvaltas av Newsec, som i en kommentar till ABC beklagar att de tog två veckor innan källaren sanerades.

– Folk vadade omkring i stövlar och försökte rädda vad som gick, tillägger Susann Högyes.

Husen på Sandstensvägen ser fina ut vid första anblicken, men i trappuppgångarna ramlar färgen av väggarna. ABC hälsar på hemma hos familjen Taha. Toaletten är svårt mögelangripen.

– Vi har inte använt den här toaletten på två månader, på grund av möglet, säger Hamid Taha, hyresgäst.

Fruktansvärda miljöer

– Det är fruktansvärda miljöer, så här ska ingen behöva ha det. Vi har flera pågående ärenden mot den här värden, säger Staffan Agesand, Hyresgästföreningen.

Nu ikväll meddelar Newsec att företaget säger upp avtalet med ägaren Patricia efter ABC:s granskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ABC granskar hyresvärdarna

Mer i ämnet