Axl Rose anhållen efter hotellbråk

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren Axl Rose i bandet Guns N' Roses, greps klockan kvart i åtta i morse efter ett bråk på Berns hotell i centrala Stockholm. Först klockan sju på tisdagskvällen släpptes han efter att ha erkänt sig skyldig till våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Efter Guns N' Roses spelning på Globen igår kväll gav sig världsstjärnan ut i stockholmsnatten. Det är nu 13 år sedan han uppträdde i Sverige och han firade återseendet på Café Opera, där han hade speciella önskemål om hur festandet skulle gå till och vilka som skulle få omge honom.

Festen fortsatte sen till bland annat Sturecompagniet. Men tidigt på morgonen, när festen hade förflyttats till Berns hotell, där rockgruppen bor under sin Stockholmsvistelse, hamnade Axl Rose i bråk med en annan hotellgäst. När en ordningsvakt la sig i bråket attackerades han av Axl Rose.

-En polispatrull kallades till platsen på grund av bråket. Hotellets ordningsvakt hade fått ta emot slag mot överkroppen och hade också blivit biten i benet, berättar Towe Hägg, informationsansvarig hos polisen.

Enligt uppgifter till ABC fick poliserna använda alla sina resurser till att försöka lugna ner världsstjärnan som till slut kunde gripas och föras till en fyllecell på Kronobergshäktet. Först vid klockan ett på eftermiddagen kunde polisen förhöra honom. Klockan halv tre anhölls han av kammaråklagare Fredrik Ingblad på sannolika skäl misstänkt för våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Under eftermiddagen hölls sedan flera förhör med världsstjärnan. Men efter att han skrivit på en fullmakt där han godkänt ett så kallat strafföreläggande, och därmed erkänt sig skyldig till brotten, försattes Axl Rose på fri fot vid sjutiden på tisdagkvällen. Han har också accepterat att betala dagsböter och skadestånd på sammanlagt 50 000 kr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.