Springer spanieln Måna på besök i bageriet Foto: SVT/Frida Claesson

Bakelser för fyrbenta på hundbageri

Uppdaterad
Publicerad

Vi svenskar älskar att fika, och djuren ska inte ha det sämre. Det tyckte Nicoletta Andersson som nu har öppnat Stockholms första hundbageri i Vasastan. SVT Nyheter Stockholm var med på öppningsdagen.

Det doftar inte direkt nybakat när man kliver in på hundbageriet i Vasastan, trots att kyldisken är fylld med fina bakelser, muffins, dammsugare och chokladbollar. Men ingredienserna är varken socker eller choklad, istället är basen mjöl och vatten blandat med olika smaker.

Nicoletta Andersson driver hundbageriet i Vasastan Foto: SVT/Frida Claesson

– Det ser ut som choklad och smakar så, men självklart är det inte riktig choklad eftersom hundar inte tål det, berättar Nicoletta Andersson som just har slagit upp dörrarna till Stockholms första hundbageri.

Utsidan kanske inte alltid stämmer överens med insidan. Foto: Frida Claesson/SVT

Men det finns ju redan hundcafé här i stan?

– Ja, men där är det husse och matte som får ta med sig hunden när de fikar. På ett hundbageri erbjuds det bara fika för hundar.

Idén kläcktes när hennes mops Charlie stukade tassen. När någon ur familjen blir sjuk, så blir man alltid bortskämd med nybakade bullar. Så varför skulle inte även Charlie bli det.

– Jag försökte hitta på lite olika bakelser till henne, sen visade det sig att det finns massor med hundbagerier i USA, så där fick jag massor med inspiration.

Toypudeln Nelly är på besök med sin matte Susanne Stenlander. Foto: SVT/Frida Claesson

I videon får SVT Nyheter Stockholm följa med på öppningsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.