Polisen dementerar att 1-åring ska ha knivhotats

Uppdaterad
Publicerad

Det var strax innan femtiden igår som pappan till den 1,5 år gamla pojken ringde polisen. Det efter att han sett hur flera barn ska ha knivhotat hans son vid ett bostadsområde i Jordbro. Nu visar polisens utredning att sonen inte hotats och att dispyten uppstått mellan barnen och pappan.

De initiala uppgifterna som polisen fick gjorde gällande att en mindre grupp barn hotat en 1,5 år gammal pojke med kniv. När polis anländer till platsen framgår det dock att dispyten uppstått mellan 1,5 åringens pappa och tre till fyra andra ungdomar. 

– När vi väl får klarhet i händelsförloppen framgår det att den här sonen inte blivit hotad utan att dispyten uppståt mellan pappan och en grupp ungdomar, säger Per Fahlström, presstalesperson, polisen.

En av barnen ska dock enligt uppgifter burit ett knivliknande föremål. Barnen lämnade platsen och polisen sökte, utan framgång, efter barnen med både hundpatrull och helikopter.

Det finns inget misstänkt motiv till händelsen som har rubricerats som olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.