Barn skadat vid badbrygga på Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

Karolinska sjukhuset har larmat om att man två dagar i rad har tagit emot personer som skadat sig på vad man tror är ett föremål i vattnet intill en brygga vid en badplats i Tyresö. Räddningstjänsten har sökt i vattnet på platsen men inte hittat någonting.

Räddningstjänst åkte ut till Kumlabadet i Tyresö efter att de fått larm om att ett barn skadat sig på ett föremål under ytan intill en brygga.

Barnet ska ha sökt vård på Karolinska sjukhuset, och sjukhuset har larmat eftersom de igår tog emot en annan patient som också skadat sig på någonting i vattnet vid samma badplats.

Inget hittades i vattnet

Räddningstjänsten på platsen upprättade en avspärrning och sökte i vattnet med ytlivräddare. Ytlivräddare är till skillnad från dykare endast utrustade med cyklop och snorkel.

Vid 16-tiden på eftermiddagen hade räddningstjänsten hävt avspärrningarna och avslutat sökandet. Inget misstänkt hittades i vattnet.

”En möjlig förklaring”

Enligt Södertörns brandförsvar är en möjlig förklaring till skadorna att barnen skurit sig på vassa delar av de järnrör som används för att förankra bryggan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.