Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag älskar mitt jobb, men arbetsmiljön måste bli bättre så att man orkar och håller”, säger Johanna Nyman. Se hela hennes videodagbok längst ner i artikeln. Foto: SVT

Barnmorskan Johanna spelade in videodagbok från förlossningen

Uppdaterad
Publicerad

Följ barnmorskan Johanna Nyman i hennes arbete på förlossningen på Danderyds sjukhus. Under de två sista veckorna i september spelade hon in en videodagbok för SVT. Hon är trött och sliten efter många av arbetspassen, men vissa dagar går hon hem i ett lyckorus.

Arbetsbelastningen är alldeles för hög för att vi ska orka berättar Johanna Nyman. Hon har jobbat som barnmorska i sju månader. Under utbildningen fick hon höra att det första året kommer att vara det värsta i ditt liv.

– Jag har alltid drömt om att bli barnmorska. Barnmorskorna jag mötte på ungdomsmottagningen i tonåren var så coola. Jag ville vara som dem, säger Johanna Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.