Foto: Hasse holmberg/Fredrik Sandeberg/TT

Batljan får sparken för sidoaffärer

Uppdaterad
Publicerad

Rikshems styrelse saknar förtroende för Ilija Batljan, före detta landstings- och kommunalråd i Nynäshamn för Socialdemokraterna.

Den före detta S-politikern Ilija Batljan får sparken från sitt jobb som vice vd på fastighetsbolaget Rikshem. Han ska ha initierat stora fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen.

Ilija Batljan satt som landstingsråd i opposition i Stockholms läns landsting och som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Nynäshamns kommun.

”Förbrukat förtroende”

– För oss i styrelsen är det självklart att vice vd inte kan bedriva fastighetsaffärer i privat regi och det är därför vårt förtroende för honom är förbrukat. Styrelsen tycker att detta är mycket tråkigt då Ilija Batljan gjort berömvärda insatser och varit mycket viktig för företagets framväxt, säger Mats Mared, styrelseordförande för Rikshem.

”Dessutom har han tecknat ett bostadshyreskontrakt med annan part utan att inhämta styrelsens synpunkter. Baserat på detta har styrelsen inte längre förtroende för Ilija Batljan som vice vd och menar att han brustit i sitt omdöme”, skriver Rikshem i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Stockholm har sökt Ilija Batljan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer