Äldre bestulna på pengar av bedragare – påstod sig vara från hemtjänsten

Publicerad

En 41-årig man misstänks ha ringt på hemma hos äldre och utgett sig för att vara från hemtjänsten och velat göra kontroller av de äldres trygghetslarm. Enligt polisen ska minst åtta personer ha släppt in mannen och blivit bestulna på värdesaker som smycken, pengar och bankkort. Mannen sitter nu häktad.

Det var under sommaren som den 41-åriga mannen lurade sig in i bostäder hos äldre. Mannen misstänks ha stulit flera värdesaker samt kontokort som han sedan använde för att ta ut pengar från bankomater. Enligt polisen har brotten begåtts i södra Stockholm, bland annat på Södermalm och i Farsta och Sköndal, men också i Tyresö och Nacka.

– Brott mot äldre är alltid oerhört fula brott så det är klart att alla känner sig nöjda med att vi har kunnat gripa den misstänkta gärningsmannen och förhindra mer brottslighet från hans sida, säger Anna Dahlberg, gruppchef för utredningsgruppen i lokalpolisområde Farsta.

Mannen häktades av Södertörns tingsrätt under förra fredagen. Han erkänner samtliga bedrägerier men förnekar stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.