Foto: Alexander Tillheden/We are Sthlm/TT

Belysning och kameror ska stoppa övergrepp på festival

Uppdaterad
Publicerad

Med kameraövervakning, mer belysning, fler vakter, men också med samtal hoppas Stockholm stad förhindra sexuella trakasserier på nästa festival i Kungsträdgården.

Efter att det rapporterats om övergrepp och sexuella trakasserier mot unga flickor under ungdomsfestivalen i We are Sthlm, kommer nu Stockholm stad med ett åtgärdspaket som förhoppningsvis ska förhindra att samma sak sker i år igen, skriver Dagens Nyheter.

Säkerheten ska bland annat höjas med ny belsysning, kameraövervakning, entréer och mycket mer personal från staden. Man ska också ha ett tätare samband med polisen och både uniformerad och civil polis ska finnas på plats i Kungsträdgården.

– Vi accepterar inte sådant beteende. Det är vår skyldighet att upprätthålla trygghet. Jag kan inte garantera att vi klarar det till hundra procent, man jag ska göra allt som står i min makt, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S) till Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Övergrepp på festival

Mer i ämnet