Framtidens shopping: Betala med ett leende

Publicerad

Betala med ett leende. Det är målet för AMF fastigheters nya handelsplats The Lobby mitt i centrala Stockholm. En plattform som enbart kommer bestå av pop-up affärer med teknikutveckling som huvudfokus.

Den 5 april öppnar en ny typ av galleria i Stockholm – med namnet The Lobby. Det ska bli en shoppingplats av eget slag där varumärken kan hyra in sig med korttidsavtal på allt ifrån en till fyra månader. I avtalet ingår det inredning till butiken, städning, säkerhet och även personal som kommer att sköta försäljningen av varorna. Syftet med konceptet är att aktörer ska få prova på marknaden under en kort period utan att binda sig.

Annelie Gullström, affärsutvecklingschef för AMF fastigheter, berättar att de satsar hårt på tekniska lösningar och har som mål att ligga i framkant gällande nya betalningsätt.

– Målet är att konsumenter i framtiden inte ska behöva ha med sig plånboken utan använda betalningsmetoder som Apple pay, Samsung pay, kryptovalutor som Bitcoin och även med ett leende genom ansiktsigenkänning, förklarar Annelie Gullström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.