Bombtekniker var på plats och undersökte det misstänkta föremålet. Foto: Brottsplats Stockholm

Misstänkt föremål hittades vid utredning av skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen blev en bil beskjuten i Bro, norr om Stockholm, i en händelse som polisen misstänker var ett misslyckat rånförsök. Strax efter det flydde flera misstänkta gärningsmän från platsen på moped. Ingen behövde uppsöka läkarvård. Vid undersökning av en fastighet i samband med utredningen hittades ett oidentifierat föremål, bombtekniker kallades till platsen.

Vid klockan sju på måndagskvällen larmades polisen då vittnen sett flera personer skjuta mot en bil och sedan lämnat platsen. Flera patruller sattes in i jakten på gärningsmännen.

– Vi har påträffat bilen och personerna som fanns i den, men ingen av dem ska ha behövt läkarvård. Bilen är tagen i beslag och vi har inlett en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson.

Två anhållna

Polisen vill i nuläget inte gå in på om personerna i bilen är kända av polisen sedan tidigare. Samtliga personer som befann sig i bilen ska vara oskadda, men bilen har fått skottskador.

Tidigt på tisdagsmorgonen meddelade polisen att två män i 25-årsåldern hade frihetsberövats, som efter förhör har gripits och sedan anhållits av åklagare.

Misstänkt farligt föremål

I samband med utredningen av skottlossningen har en fastighet undersökts. På platsen hittades ett misstänkt föremål. Vid 06-tiden var polis och kriminaltekniker fortfarande kvar på platsen, och föremålet blev borttransporterat av bombtekniker.

– Vi misstänker fortfarande att det är farligt, säger Ola Österling, polisens pressekreterare.

Brottsrubriceringen har utökats till att även omfatta försök till grovt rån och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen misstänker rånmotiv

Under tisdagen berättade polisen att det troligen rör sig om ett misslyckat rånförsök.

– Det finns uppgifter som tyder på man påbörjat ett grovt rån, men inte fullbordat det, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.