Under natten mot onsdagen härjade en bilbrand på en parkering i Norsborg. Foto: Blåljusbilder

Bilbrand i Norsborg under natten till onsdag

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdagen härjade en bilbrand på en parkering i Norsborg. Det var tre fordon som brann och räddningstjänsten fick in flera samtal från boende i närheten.

Larmet kom in vid halv ett natten mot onsdag.

– Inringaren sa att det brann i en bil och sen fick vi flera samtal om att det var flera bilar som brann, det syns och låter ju rätt mycket, säger Åsa Holmberg, larmoperatör vid Södertörns brandförsvarsförbund.

När räddningstjänst kom fram var det en lastbil, en personbil och en mindre skåpbil som stod bredvid varandra och brann.

– Det var ganska odramatiskt men det stod några andra bilar i närheten, säger Åsa Holmberg.

Branden kunde dock begränsas till tre fordon. Räddningstjänst var på plats i ungefär en timme och arbetade med att släcka elden.

Vittne såg hur föraren var klädd

Hur branden startade vet de inte men enligt polisen har ett vittne uppgett att man sett ett fordon lämna platsen i samband med branden.

– Det finns ett vittne som har gjort observationer på ett fordon som lämnat platsen och det finns uppgifter om hur föraren varit klädd bland annat, säger Mats Eriksson vid polisens ledningscentral.

En anmälan om grov skadegörelse genom brand har upprättats.

Fler bränder i länet

Strax innan midnatt brann en bil på en parkering i centrala Södertälje. Även där fanns vittnesuppgifter om ett fordon som kunde ha med branden att göra.

Även i Råsunda och i Tensta har bilar brunnit. I Tensta var det två bilar som brann. Där har vittnen sett ett flertal personer som tänt på fordonen.

– Tre av fyra bilbränder har vittnesuppgifter som vi går vidare med under dagen, säger Mats Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.