Foto: Janne Åkesson/Swepix

Bilbränder spred sig till radhus i Spånga

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 02.25 fick polisen in ett larm om att det brann i ett radhus i Solhem i Spånga. Elden hade spridits från fyra bilar som brann på en intilliggande parkeringsplats.

Polisen kan ännu inte säga om bilbränderna är anlagda eller om en av bilarna självantänt och därefter spridit elden vidare till intilliggade fordon.

– Fyra bilar har brunnit på en intilliggande parkering och elden har därefter spridit sig till gavellägenheten i närmsta radhus. Men det är än så länge för tidigt att avgöra vad som som orsakade bilbränderna och om det började brinna i en eller flera bilar samtidigt, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Radhuslängan utrymdes

Hela radhuslängan fick utrymmas, men enligt polisen har ingen person skadats. Ett flertal polispatruller har varit på plats tillsammans med räddningstjänsten. Området är avspärrat i väntan på teknisk undersökning.

Foto: Janne Åkesson/Swepix

Enligt Storstockholms brandförsvar är gavellägenheten dit elden först spred sig brandskadad och en intilliggande lägenhet rökskadad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer