Foto: SVT

Bilister struntar i enkelriktat

Uppdaterad
Publicerad

I höstas skyltades många gator i Stockholm om så att det blev tillåtet för cyklister att cykla mot enkelriktat på de gatorna. Resultatet? Alltfler bilar kör även mot enkelriktat.

I 260 kvarter i innerstaden, Söderort och Västerort har det blivit tillåtet att cykla mot enkelriktat. Totalt sattes 600 nya skyltar upp. Men enligt mitti.se är det inte bara cyklister som kör mot enkelriktat.

Södermalmsbon Kela Arnhem och hennes familj råkar ofta ut för bilister som kör mot färdriktningen.

– Min man var nära på att bli påkörd när han skulle köra ut från garaget, för ett tag sedan. Då kom en lastbil i full fart åt fel håll. Han hade vårt barn i bilen, säger Kela Arnhem till mitti.se.

Trafikkontoret ska utreda

Sedan förändringen har trafikkontoret i snitt fått in mer än ett klagomål om dagen. I de flesta fall handlar det om bilar som kör mot enkelriktat. Nu ska trafikkontoret i Stockholms stad göra en utredning där man bland annat ska titta på hur skyltningen ser ut och om den behövs anpassas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.