Foto: TT

Skottlossningen har koppling till Örbymordet

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning i Bredäng i södra Stockholm kopplas till två olösta mord för en månad sedan. Skotten, riktade mot en bil, gick rakt in genom fönstret på ett hus i närheten.

Vid halv elva på tisdagsförmiddagen sköts flera skott mot en bil i Bredäng.

– Någon iakttog hur en person hoppar ur ett fordon och skjuter mot en annan bil, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Dödsskjutningar i Örby och Östberga

Efter en biljakt, där polisbilen och den bil som jagades ska ha ”sammanstött”, greps en man. Då beslagtogs även ett vapen.

”Finns ett samband”

På den gata där skottlossningen ägde rum bor de två män som suttit häktade efter det att en man skjutits ihjäl i Örby den 14 september.

Att det finns ett samband mellan mordet och tisdagens skjutning bekräftar Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Ja, vi har konstaterat att det finns en typ av samband, men vilket vill vi inte gå in närmare på, säger han.

Konflikt mellan kriminella

Dagen efter mordet i Örby sköts ytterligare en man ihjäl i Östberga. Enligt Byström ligger det ”nära till hands” att det även där finns en koppling till dagens skjutning. Allt detta har hänt i södra Stockholm, där det ska finnas en konflikt mellan kriminella gäng.

I Bredäng hittades minst sex tomhylsor. Ett skott gick rakt in på en inglasad balkong i ett hus i närheten. Ingen skadades.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i Örby och Östberga

Mer i ämnet