Biljakt i Nynäshamn – polisen avlossade skott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har försökt köra på två poliser i Ösmo i Nynäshamns kommun och sedan försökt smita från platsen. Han greps kort därefter, misstänkt för bland annat grovt våld mot tjänsteman och drograttfylleri.

En man i 25-årsåldern har gripits efter att ha försökt köra på två poliser i Ösmo i Nynäshamns kommun natten till lördag, skriver polisen på sin hemsida.

En polispatrull som skulle kontrollera mannen, som även tidigare försökt undkomma polis, använde pepparsprej för att få honom att stanna.

När det inte lyckades avlossade en av poliserna skott mot däcket på mannens bil. Efter en kortare biljakt körde mannen bilen i diket och kunde gripas.

Han misstänks nu för bland annat grovt våld mot tjänsteman, drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning. Bilen var stulen och har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Ingen av poliserna skadades i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.