Biltjuven krockade i hög hastighet – bara kort efter han stulit bilen. Foto: Stockholm blåljus

Biltjuv orsakade våldsam krock i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick samtal från en person som såg sin bil bli stulen på Södermalm. Sex minuter senare har den misstänkta gärningspersonen gripits av polis efter en våldsam krock.

– Det är tur att ingen skadades allvarligt, då han färdades i hög hastigt, säger Rebecca Landberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

12.06 kom larmet till polisen från en bilägare som ser sin bil bli stulen på Södermalm. Vakthavande befäl fattar beslut om att inte inleda någon jakt på den stulna bilen för att det inte skulle bli fara för tredje man, men det blev det ändå konstaterar Rebecca Landberg.

– Gärningspersonen kör i hög hastighet och krockar med en annan personbil, i krocken skadas också en lastbil.

Flera polispatruller hade tagit sig till Södermalm för att kunna stanna fordonet och kunde därför snabbt gripa den misstänkta när han hade krockat vid Stadsgården. Då var klockan 12.12.

Ingen allvarligt skadad

Brottsrubricering är inte klar än men det kan röra sig om flera brott.

Personen har ännu inte kunnat höras av polis då han och en annan person fick föras till sjukhus för kontroll, men ingen ska vara allvarligt skadad enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.