Foto: TT

Björn Ulvaeus tar över Cirkus

Publicerad

Pop House Stockholm har köpt den anrika scenen Cirkus på Djurgården. Huvudägarna Björn Ulvaeus och Conni Jonsson planerar bland annat för en ny restaurang och samarbeten med Abbamuseet.

På fredagen stod det klart att Pop House Stockholm köper anläggningen Cirkus på Djurgården. Även den nybyggda Skandiascenen ingår i köpet.

Björn Ulvaeus, en av Pop House Stockholms huvudägare, planerar för stora förändringar.

– Jag ser framför mig ett Cirkus som ett modernt, flexibelt och attraktivt teaterkomplex med ett brett musik- och underhållningsutbud av hög kvalitet. Ambitionen är att mina kräsna musikalkollegor ute i världen ska säga: ”Jag har hört att Cirkus i Stockholm är Skandinaviens bästa scen”, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

Ny restaurang med vip-sektion

Pop House Stockholm äger redan Abbamuseet som ligger ett stenkast från Cirkus. De nya ägarna skriver i pressmeddelandet att de vill utöka samarbetet mellan verksamheterna. Cirkus restaurang och bar ska förnyas samt få en exklusiv vip-sektion.

Cirkushuset ritades av Ernst Haegglund och byggdes 1892 för just cirkusföreställningar. Nu för tiden är det ett allaktivitetshus för konserter, teater och musikaler. Cirkus klassades som byggnadsminne 1983.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer