Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så blåsigt blir det i vindbyarna resten av helgen Visa alla (2)
Visa alla (2)

Stormbyar och snö när Malik drabbar Stockholm – dela dina bilder med oss

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen slår stormen Malik till mot Stockholms län och den verkar riktigt slå till framåt morgonen. Vinden och stormbyarna kommer att vara som värst söndagförmiddag med vindbyar upp till 25 m/s. Hur ser stormläget ut hos dig som bor i Stockholms län?

Mejla gärna dina stormbilder till stockholm@svt.se så publiceras de under söndagen.

Ett ordentligt blåsväder med regn och snöfall väntas i stora delar av landet i helgen. SMHI har utfärdat en orange varning gällande vind i kombination med snöfall längs Upplands- och Roslagskusten och det är risk för att snödrivor bildas.

Det kan innebära mycket begränsad framkomlighet på vägar, förseningar inom kollektivtrafik, strömavbrott, skador på byggnader och risk för flygande föremål samt omfattande skogsskador.

Avtar framåt kvällen

Varningen utfärdas från och med söndag klockan 03.00 till 18.00. Sen eftermiddag räknar man med att vinden och snöfallet mattas av.

I resten av länet finns en så kallad gul varning, också för vind i kombination med snöfall och risk för drivor. Även här kan det bli svårt att ta sig fram i trafiken och det kan bli problem med elen.

Så här skriver SMHI:

”Orange varning innebär ett förväntat väderläge med allvarliga konsekvenser för samhället och fara för allmänheten. Gul varning innebär förväntat väderläge med konsekvenser för samhället och vissa risker för allmänheten.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer