Gustaf Skulason bor i Sollentuna och är oroad över framtiden. Foto: SVT

Boende: ”Har polisen tappat kontrollen?”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra skjutningar på två dygn och polisen rustar för en tuff natt. De boende i Sollentuna är oroliga. – Det är rena rama turen att ingen skadats, säger Gustaf Skulason som bor i området.

På två dygn har det skjutits mot bilar, fönsterrutor och kommunhuset i Sollentuna. Polisens piketstyrka är redo att ingripa och man har kallat in förstärkning från hela Stockholm inför natten mot måndag. Något som oroar de boende i området.

– Man undrar vart vi är på väg, har polisen tappat kontrollen över vår säkerhet? Vilka gäng är det som gör detta och det är bara rena rama turen att ingen skadats, säger en uppgiven Gustaf Skulason som SVT Nyheter träffar på plats i området.

”Vet inte om man vågar bo kvar”

Ingen har gripits för någon av skjutningarna och Gustaf är inte ensam om att vara bekymrad.

– Det är olustigt, fem skjutningar sammanlagt och det är så läskigt att man funderar på om man ska bo kvar, säger en man som vill vara anonym.

Händelserna från de senaste dygnen rubriceras som försök till mord, grovt olaga hot, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.