Gruppledarna i Täbyalliansen från vänster Annica Nordgren (C), Erik Andersson (M), Hans Ahlgren (L) och Tobias Karlström (KD) Foto: Täby kommun

Borgerligt styre klart i Täby

Uppdaterad
Publicerad

För tredje mandatperioden i rad kommer alliansen att styra Täby kommun, det meddelar nu Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

Efter förhandlingar mellan Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har partierna återigen kommit överens om att fortsätta styra Täby kommun, och de gör det med 75%-ig majoritet.

Ny kommunstyrelseordförande blir Erik Andersson (M) som tar över efter Leif Gripestam (M). Moderaterna får ansvar för stadsbyggnad, sociala frågor, kultur och fritid. Ordförande i kommunfullmäktige blir Rolf E Ericsson.

– Under de senaste åtta åren har vi haft ett framgångsrikt samarbete tillsammans och vi ser fram emot att fortsätta utveckla Täbys välfärdsverksamheter och göra Täby till en ännu bättre kommun att bo, leva och arbeta i, säger Erik Andersson (M), gruppledare

De styr partierna

Liberalerna respresenteras av kommunalråden Hans Ahlgren och Camilla Ifvarsson. Liberalen Saga Bowallius blir ny vice ordförande i kommunfullmäktige.

Centerpartiets Annica Nordgren fortsätter som gruppledare och kommunalråd och Centerpartiet kommer precis som föregående mandatperiod ha ansvar för Miljö- och trafiksäkerhetsfrågor.

Kristdemokraternas Tobias Karlström tar över som gruppledare och kommunalråd efter Camilla Brodin som kom in i riksdagen.

Så ser ansvarsfördelningen ut

Moderaterna: Ekonomiska frågor, stadsbyggnad, sociala frågor, kultur och fritid.

Liberalerna: Förskola, grundskola, Täby Fastighets AB och Täby Miljövärme AB.

Centerpartiet: Miljö- och trafiksäkerhetsfrågor.

Kristdemokraterna: Arbetsmarknad, gymnasieskolan, vuxenutbildning, näringsliv och integration.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.