Bostadsförmedlingen Stockholm ligger nere sedan sent under tisdagskvällen. Foto: TT/Tomas Oneborg

Bostadsförmedlingen i Stockholm ligger nere

Uppdaterad
Publicerad

Sedan sent tisdagkväll och under onsdagen ligger bostadssajten nere. En person vittnar om att den kommit in på andras sidor när de loggat in med Bank-ID.

När man ringer till växeln möts man av svaret: ”Bostadsförmedlingen ligger nere – felsökning pågår”.

Bostadssajten har legat nere sedan sent under tisdagskvällen. En medlem vittnar om att att hon loggat in med sitt Bank-ID och hamnat på en annan persons konto. Som en panikåtgärd stängdes sidan ner helt och hållet.

När man klickar sig in på hemsidan hänvisas man till Bostadsförmedlingens Facebooksida för mer information.

Vad vet ni om det som har hänt?

– Det vi vet är att det är en kund i kön som när hon loggade in i går kväll på hemsidan hamnade på en annan persons konto, det vi kallar ”mina sidor”. Hon kontaktade oss och vi stängde ner så fort det var möjligt. Sedan satte vi igång med en felsökning, säger marknadschef Marika Nordström. 

Ingen prognos

Har ni någon prognos för när felet ska vara löst?

– Nej det har vi inte. Det enda jag vet är att man utreder och felsöker. Jag hoppas att vi har en snart.

Vissa har stått i kö på bostadssajten under många år. Men de behöver inte oroa sig för att deras poäng ska påverkas av felet.

– Vi jobbar så hårt vi kan på att hitta felet. Man ska inte på något sätt vara orolig på att det drabbar ens kötid. Den kommer inte att påverkas på något sätt. Alla de som skulle svarat på lägenhetserbjudande får förlängd svarstid. Ingen kommer att missa en chans till en bostad på grund av detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer