Storbråk på restaurang i Gamla stan – slogs med tillhyggen

Uppdaterad
Publicerad

Ett storbråk ska ha utbrutit på en restaurang i Gamla stan i Stockholm på lördagskvällen. Ett stort antal personer angrep gäster och misshandlade dem med tillhyggen. Enligt polisen rör det sig om två olika grupperingar – som sedan försvann från platsen.

Vittnen larmade om bråket omkring klockan 20 på lördagskvällen.

– En gruppering var inne på restaurangen när en annan dyker upp och angriper och slagsmål utbryter. Man krossar fönster, slåss med tillhyggen, sparkar och slag, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Försvann när polisen anlände

Skadade personer ska ha legat på marken.

– Enligt vittnen ska flera personer ha blivit misshandlade på ett sätt som vi bedömer som grov misshandel, men vi har inte träffat på någon skadad person.

När den första patrullen anlände försvann angriparna från platsen tillsammans med de som blivit misshandlade, men ett antal personer har frihetsberövats och avvisats. Polisen har satt in helikopter för att hitta de inblandade personerna som försvann.

– Vi har en aning om vad det här handlar om och vilka grupperingar det är, men det är inget vi går ut med, säger Daniel Wikdahl.

Enligt polisen bedöms slagsmålet vara relaterat till söndagens fotbollsmatch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.