Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten arbetar med en brand i Vasastan i centrala Stockholm. Foto: Sthlmnews

Brand i anrik byggnad i centrala Stockholm släckt

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har släckt en brand som bröt ut i en anrik byggnad vid namn Grönstedtska palatset i centrala Stockholm under onsdagen.

– Just nu vädrar vi ur byggnaden och kollar så det inte ligger kvar nån glöd och pyr nånstans i konstruktionen, säger Tobias Åkesson ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar till SVT under onsdagskvällen.

Branden startade på femte våningen i fastigheten och larmet gick strax efter klockan 18. Totalt var personal från sju brandstationer på plats för att delta i släckningsarbetet vid korsningen mellan S:t Eriksgatan och Dalagatan.

En halvtimme senare hade man från räddningstjänsten skickat in rökdykare in i fastigheten.

– Vi ska ha evakuerat folk därifrån, och vi har inte sett några indikationer på att någon har skadats, säger ledningsbefälet Tobias Åkesson.

Kulturhistoriskt viktig byggnad

Grönstedtska palatset inhyste tidigare huvudkontoret för Vin & Sprit, och senare Vin- och sprithistoriska museet. Byggnaden är blåklassad av Stockholms stadsmuseum. Det är den högsta klassificeringen för kulturhistoriskt viktiga byggnader. Det är i oklart hur stora skador byggnaden fått.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.