Brand i flerfamiljshus i Gröndal

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en flerfamiljshus i Gröndal i Stockholm tidigt på måndagsmorgonen. Under släckningsarbetet fick även tvärbanan stängas av.

En lägenhet är helt utbränd och branden har spridit sig till vinden i ett flerfamiljshus i Gröndal. Det var en boende som larmade räddningstjänst strax efter klockan fyra natten till måndag.

– När räddningstjänst kom till platsen möttes man av en stark lukt av bränd plast och vit rök i trapphuset. Det kom även vit rök från fönstren, säger Jonas Wahlstrand, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Under arbetet med att släcka branden stängdes både tvärbanan och Gröndalsvägen helt av.

Enligt räddningstjänst var lägenheten tom och ingen person ska vara förd till sjukhus.

– Elden är släckt men det är fortfarande höga temperaturer på vinden och det pågår fortfarande efterarbete, säger Jonas Wahlstrand.

Enligt polisen har det brunnit på två ställen i lägenheten. Platsen är avspärrad för en tekniskt undersökning och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.