Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Larmet om en kraftig explosion i Jakobsberg kom in till polisen vid 22-tiden på onsdagskvällen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Flerfamiljshus i brand efter explosion i Jakobsberg

Uppdaterad
Publicerad

Ett föremål exploderade i en port och orsakade en brand i ett flerfamiljshus i Jakobsberg sent på onsdagskvällen. Enligt polisen ska inga personer ha skadats vid händelsen som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi larmades om en kraftig smäll och en brand i en port i ett flerfamiljshus. När vi kom fram kunde vi konstatera ett föremål exploderat och orsakat branden, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Ingen person har gripits för händelsen, och släckningsarbetet var i sitt slutskede vid klockan 22.40 på onsdagen.

– Det rör sig om ett stort hus, med över 100 personer skrivna på adressen. De boende har ombetts stanna inne i stället för att evakueras, då det bedöms som mer säkert inomhus än utomhus. Byggnaden ska nu inspekteras, säger Daniel Wikdahl.

Polisen utreder nu vad det är som exploderat och om detonationen har några likheter med andra tidigare händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.