Drönarbilder från platsen visar öppna lågor på taket. Foto: Brottsplats Sthlm

Brand i skola i Upplands Väsby

Uppdaterad
Publicerad

Grimstaskolan i Upplands Väsby kommer att hållas stängd i dag måndag och under tisdagen efter att delar av skolan brunnit under söndagskvällen. Det finns inga uppgifter om några personskador i samband med branden.

Räddningstjänsten larmades om en brand på Grimstaskolan i Upplands Väsby på söndagskvällen. Bilder från platsen visar kraftiga lågor som slår ut från taket till en av skolans huskroppar.

– Det är en redig brand, och vi har fem enheter på plats, sa Therese Blades, på Storstockholms brandförsvar på söndagskvällen till SVT.

Inga personer ska ha befunnit sig i byggnaden när branden bröt ut. Omfattningen av skadorna är i nuläget oklar.

Väktare på plats

Enligt Jonas Wahlstrand, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral, lämnade räddningstjänst området kl 00.55.

– Innan dess hade vi säkerställt att det inte var några glödbränder. Nu har vi väktare på plats och håller ett öga på att det inte kommer in några obehöriga, säger Jonas Wahlstrand.

Stöd för elever

Upplands Väsby kommun meddelar på sin hemsida att Grimstaskolan håller stängt under måndagen och tisdagen. För de elever som behöver stöd har kommunen öppnat en samlingspunkt i Runbyskolan.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, enligt Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

– Det ska göras en teknisk undersökning på platsen, men ofta vid sådana här bränder måste man vänta innan det svalnar innan teknikerna kan börja arbeta, säger Per Fahlström dagen efter branden.

Ingen är gripen eller misstänkt för branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.