Foto: Janne Åkesson/Swepix

Brand i tänkta bostadsbaracker i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Ett tvåvåningshus med 18 bostäder på Älgö i Nacka utanför Stockholm har eldhärjats, den barackliknande byggnaden som var under konstruktion var tänkt som någon form av migrationsboende.

Branden startade strax före två och var under kontroll vid femtiden på morgonen, men eftersläckningsarbetet kommer att fortsätta några timmar till, uppger Pelle Delhage, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund till SVT Nyheter Stockholm.

– Som mest hade vi personal från fem brandstationer på plats, säger Pelle Delhage.

Jenny Ryderstedt från Nacka kommun var på plats vid bostadsbarackerna under förmiddagen. Inflyttning i bostäderna var planerat till månadsskiftet mars/april.

– Vi försöker se över skadornas omfattning tillsammans med entreprenad och försäkringsbolag. Sen måste vi hantera frågan om konsekvenserna för de som skulle ha flyttat in, säger Jenny Ryderstedt, pressansvarig Nacka kommun.

Ingen spridningsrisk

– Det är en större barackliknande byggnad, i två plan och är en byggarbetsplats. Enligt uppgifter vi fått fram skulle det bli någon form av asylboende eller liknande migrationsboende, säger Delhage.

Hela byggnaden är rökskadad, och en tredjedel är brandskadad. Det fanns ingen risk för att elden ska sprida sig till andra byggnader.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer