Foto: Björn LockströmVisa alla (3)
Visa alla (3)

Brand på skola i Hjulsta

Uppdaterad
Publicerad

Idag skulle en ny fritidsgård med tjejprofil invigas på Hjulstaskolan. Inatt brann lokalerna och enligt uppgifter till Svt Nyheter Stockholm kan branden ha att göra med fritidsgårdens tjejprofil.

– Det har börjat brinna i en del som man precis har byggt som ska bli fritidsgård. Man har lyckats att släcka det 22.50. Vi inledde en förundersökning av misstänkt mordbrand, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på polisen i Stockholm.

Om det är just tjejprofilen som provocerat fram branden är för tidigt att säga – men enligt uppgifter till Svt Nyheter Stockholm kan det vara så. Ingen person kom till skada, men idag var alla lektioner på skolan inställda.

Det har varit många olika turer kring fritidsgården och flera medborgardialoger har förts i området,  där bland annat tonårstjejer röstade fram att få en egen fritidsgård.

Är det här resultatet av de diskussionerna?

– Det är omöjligt att säga. Polisen ska utreda, sen kan vi uttala oss om det. Nu är det viktigaste att tjejerna håller modet uppe och slåss för det här, säger demokratiborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V).

Invigdes trots brand

Enligt Storstockholms brandförsvar ska det ha rört sig om en kraftig brand i ett klassrum, kök och kafeteria med stor rökspridning i övriga lokaler. Brandmän från fyra-fem brandstationer var på plats för att släcka branden.

På eftermiddagen invigdes fritidsgården trots eldhärjade lokaler av demokratiborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V) och stadsdelsnämndens ordförande Awad Hersi (MP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer