Brand på skola i Vallentuna – misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i en skola i Karlberg i Vallentuna. Polisen misstänker att branden är anlagd och utreder händelsen som mordbrand.

Strax innan klockan 18 på lördagskvällen larmades SOS Alarm om eldflammor och mörk rök från takluckorna på en skola i Vallentuna. Enligt räddningstjänsten är prognosen för släckningsarbetet tre timmar. Det finns ingen information om att någon skadats i branden.

– Det är nio räddningsresurser på plats. En ambulans har lämnat platsen, men ingen person ska ha förts med, säger Agnes Brandt, presstalesperson på SOS Alarm.

Misstänks vara anlagd – utreder mordbrand

Enligt polisen kommer den del av skolan som brinner att få brinna ner till grunden. I nuläget är det oklart hur omfattande skadorna är. Polisen misstänker att branden är anlagd och kommer således att utreda händelsen som mordbrand.

Polisen är i kontakt med personer som misstänks vara inblandade i branden och man har spärrat av brandområdet.

Vid klockan 21.20 var branden ännu inte släckt. Räddningstjänsten arbetar med att lyfta bort taket på den brandhärjade delen av skolan med hjälp av en kranbil – för att komma åt och släcka branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.