Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör några resenärer som blev fördröjda på Stockholms centralstation på onsdagsmorgonen. Foto: Tommy Bergman/SVT

Brand i elskåp på Stockholm central stoppade tågen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen uppstod en brand i ett elskåp på Stockholm centralstation vilket satte stopp för tågtrafiken.

Vid 9-tiden uppger Trafikverket att problemen till stora delar är lösta och att nästan alla spår åter är körbara för fjärr- och godståg.

– Det kommer fortsatt att vara en del förseningar och inställda avgångar ett par timmar framåt, för man behöver frigöra utrymme, säger Felicia Danielsson på Trafikverkets presstjänst till TT.

Branden som uppstod i elskåpet är släckt och räddningstjänsten är klara med sin insats, uppger Räddningscentral Mitt. Men händelsen orsakade ett elfel som stoppade all tågtrafik till och från Stockholm central.

Även trafiken på Arlanda express har påverkats, enligt Trafikverket. Däremot inte tunnelbana eller pendeltåg.

– Elskåpet matar ström till bland annat kontaktledningarna och det är knöligt att hitta vilka delar som skadats och som behöver ersättas, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Felsökt hela morgonen

Felsökning har pågått under morgonen. På både SJ:s och Trafikverkets hemsida inväntade många tåg en ny tid, i stället för sin ursprungliga avgångstid.

Vid 9-tiden uppgav Bengt Olsson på Trafikverket för SVT Nyheter att alla spår utom tre var körbara.

Eftersom branden inträffade före klockan fyra på onsdagsmorgonen hade fjärr- och regionaltågen inte börjat köra.

– Vi har inga tåg stående mellan stationer, tågen hade inte hunnit åka i väg. Så alla tåg står vid stationer, säger Bengt Olsson.

Elskåpsbranden kunde släckas men följden blev ett elfel som stoppade all tågtrafik under onsdagsmorgonen. Foto: Andreas Hult

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.