Foto: Pontus Altin

Brand rasar i villa i Haninge – går inte att rädda

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Haninge står i brand. Ingen person befann sig i huset när branden startade. Trots en stor insats från räddningstjänsten går byggnaden inte att rädda.

Det rör sig enligt räddningstjänsten om en fullt utvecklad brand i en stor villa. Brandförsvaret kom fram strax efter larmet med fyra bilar och tio på väg, men byggnaden gick inte att rädda.

– Det brinner i husets konstruktion och vi kommer inte åt branden, så vi kommer att låta huset brinna ner, säger Daniel Lundin, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Villan står i ett tättbebyggt villaområde, men Daniel Lundin säger att det inte längre finns en risk att branden sprider sig till andra bostäder.

– Nu inriktar vi oss på att rädda en lagerbyggnad som står i närheten.

Många larmade

Det var från början oklart om någon befann sig i huset när branden startade, men det visade sig vara tomt.

– Det är skönt att vi inte har några personskador i varje fall, säger Daniel Lundin.

Larmet om branden kom in 17.50.

– Vi har fått väldigt många som larmat, men den första som ringde var en person som just klivit av bussen i närheten, säger Daniel Lundin.

Räddningstjänsten har minskat något på styrkan men kommer att vara kvar hela natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.