Branden den 21 september 2016 syntes över stora delar av Stockholm. Senare på kvällen sprängdes taket bort- se klippet här. Foto: TT

Branden i konstskolan under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Branden i Kungliga konsthögskolans lokaler på Skeppsholmen i Stockholm är efter nästan ett dygns släckningsarbete nu under kontroll.

– Räddningsledaren har meddelat att branden är under kontroll, säger Tony Frank vid Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten är fortfarande på plats och jobbar nu med att lokalisera och släcka eventuella glödbränder som gömmer sig i väggar eller andra utrymmen.

Storbranden på Konsthögskolan

Taket lyfts bort

– Vi håller också på att lyfta bort taket med en kranbil för att säkerställa att det inte finns några glöd- eller eldhärdar därunder, säger Tony Frank som är ledningsförman på Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten räknar med att fortsätta jobba vid brandplatsen resten av dagen och hoppas vara klara vid 18-tiden.

Branden har orsakat stora skador på den gamla byggnaden. Delar av vinden och fjärde våningen är helt förstörda och de lägre våningarna har rök- och vattenskador.

Branden startade vid 16-tiden på onsdagen. Det var kartonger och skräp på våning fyra som började brinna, men efter att den första eldhärden släckts förvärrades läget igen efter en dryg timme när elden krupit vidare upp på vinden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden på Konsthögskolan

Mer i ämnet