• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när polisen letar kulor efter skjutningen mot SL-bussen inatt. Foto: Brottsplats Sthlm

SL-buss med passagerare beskjuten i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

En SL-buss besköts med flera skott under natten till fredagen i Hallonbergen i Sundbyberg norr om Stockholm. En person skadades lindrigt, och en sökinsats pågår just nu i området efter en eller flera skyttar.

Det var strax innan klockan tre natten till fredag som larm till polisen inkom om att en buss beskjutits under färd vid Hallonbergens centrum. På bussen befann sig ett tiotal personer och en chaufför, men ingen av dem träffades av skotten. En person skadades lindrigt efter att ha träffat av glassplitter från en fönsterruta.

Flera tomhylsor hittade

Flera tomhylsor har hittats på två olika platser i området kring bussen. Polisen är vid lunchtid på fredagen fortsatt kvar på platsen för att säkra teknisk bevisning och spår med hjälp av kriminaltekniker och specialsökhundar. Vittnen, bland annat passagerarna på bussen, har förhörts av polis.

– Vi håller på att analysera vittnesmålen i förhållande till de kamerabilder som kommit in. Vi går igenom vad som kan ha dykt upp på bilderna, och sedan ska det naturligtvis jämföras med den tekniska bevisningen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Polisen har identifierat samtliga passagerare på bussen och genomsökt deras bagage samt undersökt om någon av dem är särskilt eftersökt av kriminella.

Bussen inte målet

Polisen är ännu inte säkra på motivet men tror inte att bussen var den tilltänkta måltavlan för skjutningen.

 – Det finns inget som tyder på att det var bussen som var målet. De var väldigt olyckligt att den passerade precis när skottlossningen påbörjades, säger Rebecca Landberg, presstalesperson på polisen.

En förundersökning om mordförsök har inletts. Ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.