Foto: Stina Stjernkvist/TT

Busstrafiken kan påverkas resten av veckan

Uppdaterad
Publicerad

Branden i SL:s bussgarage har påverkat busstrafiken och lett till att 136 bussar måste parkera någon annanstans. Enligt SL:s presstjänst kommer bussarna parkera på Gärdet veckan ut.

– Vi tittar på andra långsiktiga lösningar, säger Aleksander Krajisnik, presskommunikatör SL.

Branden startade på måndagen i SL:s bussdepå i Stadshagen på Kungsholmen vid halvelva-tiden på förmiddagen, ett dygn senare meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll men bussgaraget är i princip nedbrunnet.

Garaget rymmer ungefär 136 bussar och enligt SL:s pressjour ska inget fordon vara brandskadat eftersom flertalet av bussarna var ute i trafik när branden startade.

Var kommer bussarna parkeras nu?

– Våra bussar kommer numera hålla till på Gärdet, åtminstone veckan ut sedan tittar vi på andra långsiktiga lösningar, säger Aleksander Krajisnik, presskommunikatör SL.

Chaufförerna kommer ha sin bas i Frihamnen under veckan. Detta kan medföra förseningar i morgontrafiken veckan ut.

– Vi såg i morse att det var ett par inställda bussar på morgonen men vi gör vad vi kan för att undvika det inför imorgon, säger Aleksander Krajisnik, presskommunikatör SL.

Busstrafiken i innerstaden påverkas

Branden i bussgaraget påverkar SL:s busstrafik i innerstaden med inställda avgångar och oregelbunden trafik på linjerna 1, 2, 4, 50, 54, 56, 61, 65, 67, 69 och 72, skriver SL på sin webbplats.

– Eftersom bussarna står på andra platser så måste förarna få information om var de hittar sin buss och det kan alltså vara en ny, längre väg fram till startpunkt för rutten. Vi har redan förseningar nu, men vi räknar med att trafikutbudet ska vara detsamma som en vanlig dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.