Bygget av Sollentunas friidrottshall igång

Publicerad

I dag togs det första spadtaget för Sollentunas nya friidrottshall. Hallen kommer att ha en yta på nästan 7.000 kvadratmeter.

Det blir norra Stockholms enda friidrottshall och ska avlasta andra hallar Stockholm. Hallen, som kommer ha ett grästak ska ligga ovanför Sollentunavallen.

Det har varit en lång process fram till i dag, och en av dem som glädjs åt beslutet är Kajsa Bergquist, som har haft Sollentunavallen strax intill som hemmaarena.

”En stor dag för friidrotten”

– Det är en väldigt stor dag för friidrotten i Stockholm och framför allt i Sollentuna. När jag hörde om det här -91 och att det kanske skulle bli klart -95, då var jag precis i början av min friidrottskarriär, då undrade jag om jag ens skulle hålla på med friidrott då, säger Kajsa Bergqvist som deltog under spadtaget.

– Men jag fortsatte och det blev en lång period då det inte fanns någon hall i norrort. Att vi får den här hallen i Sollentuna betyder oerhört mycket för nästa generations friidrottare, säger Kajsa Bergqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer