Foto: Joanna Pelirocha/Christine Olsson/TT

C: Arlanda kan ersätta Bromma flygplats

Publicerad

Om Arlanda byggs ut med en ny landningsbana så skulle Bromma flygplats på sikt kunna läggas ner och platsen bebyggas med bostäder, det menar Centerpartiet i Stockholm. 

Arlanda flygplats står de närmaste åren inför stora investeringar. En ny uppställningsplats ska ge plats åt elva normalstora flygplan. Även resenärsytorna ska genomgå stora förändringar. I januari meddelade infrastrukturminister Anna Johansson (S) att ett särskilt Arladaråd ska tillsättas för att ge bättre förutsättningar för flygplatsen.

Läs mer: Arlanda ska stärkas som storflygplats

Men utveckling går för sakta, det skriver Karin Ernlund och Michaela Haga, centerpartiets ordföranden i Stockholm respektive Stockholms län. Nu uppmanar de regeringen att påskynda utbyggnaden med en extra landsningsbana eftersom Arlanda riskerar att bli omsprunget av de andra nordiska huvudstäderna.

Ska på lång sikt ersätta Bromma flygplats

”Därför menar vi att det är dags att slå näven i bordet och att regeringen påbörjar arbetet med Arlandas utbyggnad så snart som möjligt,” skriver de i en debattartikel i Dagens Samhälle

Centerpartiets Karin Ernlund och Michaela Haga menar att en utbyggnad av Arlanda på sikt kan ersätta Bromma flygplats. Vidare skriver de:

”Mot bakgrund av det är den naturliga vägen framåt att bygga ut Arlanda som flygplats och göra Bromma flygfält till ett nytt område för modern stadsbebyggelse.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.