Campus Nynäshamn växer: Från en YH-utbildning till sex – på två år

Uppdaterad
Publicerad

Till hösten startar en ny utbildning inom yrkeshögskolan vid Campus Nynäshamn: behandlingspedagog. Det står klart efter att Myndigheten för yrkeshögskolan i veckan meddelade vilka utbildningar som beviljats.

– Det är vi jätteglada för, säger skolans utvecklingsledare Lasse Sahlin.

På två år har antalet studerande på Campus Nynäshamn, med komvux, högskola och yrkeshögskola, ökat från 600 till 1 200. Yrkeshögskolan har gått från en utbildning till sex under samma period.

Förutom behandlingspedagog kan man utbilda sig till solenergitekniker, automationsspecialist, marintekniker, trädgårdsmästare och bryggeritekniker. Det sistnämnda var den första YH-utbildningen som Campus Nynäshamn startade och den finns bara på ett annat lärosäte i landet.

Den bryggtekniska utbildningen har tagits fram tillsammans med Nynäshamns ångbryggeri, följ med in dit och hör Lasse Sahlin berätta hur de väljer vilka utbildningar de ska satsa på i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.