Centern betalade ut sex miljoner till Abir Al-Sahlani

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani fick en tredjedel av Centerns biståndspengar, det skriver Sveriges Radio på sin webb.

Pengarna ska ha gått till riksdagsledamotens pappas parti Nationell demokratisk allians och till ett FN-förbund i Irak. De nya uppgifterna kommer från hittills hemlighållna handlingar. Enligt Sveriges Radios Ekot redaktion har Centerpartiet har sagt nej till att lämna ut årsredovisningarna.

Polisanmäldes för drygt ett år sen

Den samlade bild som ges av Centerpartiets stöd till Irak är att nära en tredjedel av det partianknutna biståndet ges till Abir Al-Sahlani och hennes pappa Abid. Det är dessa två som står som mottagare och ansvariga för utbetalningen. Det var när biståndet för 2009-2010 skulle redovisas för ett och ett halvt år sedan som partiets internationella stiftelse gjorde en polisanmälan.

Abir Al-Sahlani är sedan tidigare misstänkt för bedrägeri och har nu en offentlig försvarare. Hon har tagit timeout från sina politiska uppdrag i riksdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Centerpolitiker misstänks för bedrägeri

Mer i ämnet