Centerpartiet presenterar egen budget

Uppdaterad
Publicerad

Två månader efter att alliansen presenterat en gemensam budget kommer nu Centerpartiet med ett eget budgetförslag. De vill satsa 1,5 miljarder på fyra kransorter utanför Uppsala.

Kommunalråd Stefan Hanna (C), berättar att Centerpartiets eget budgetförslag innehåller både nya bostäder och social service.

– 150 hyresrätter, hundra bostadsrätter, gemenskapsutrymmen i form av servicebutiker, föreningslokaler.

Även barn och äldreomsorgen ska få del i satsningen. Under torsdagen presenterar Centerpartiet hela sin valbudget. Men att de gör de två månader efter att alliansen redan kommit överens om en annan budget, kan bli kontroversiellt.

Stefan Hanna tror dock inte att utspelet kan få alliansen att spricka. Det handlar bara om att bli tydligare, säger han.

– Alliansen har för många blivit synonymt med moderaterna. Många tror till och med att Alliansen är ett parti. Det är det inte. Det är fyra enskilda partier. Och det är jätteviktigt för varje enskilt parti att visa vad man har för särskiljande politik för Uppsalaborna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.