Foto: TT arkiv

Centerns vallöfte: ”10 000 nya cykelparkeringar”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet i Stockholms stad vill se fler cyklister och lovar inför valet 10 000 cykelparkeringar.

Stockholmaren cyklar allt mer och gärna när det är vackert väder. Under försommaren 2017 gjordes 56 600 cykelpassager i innerstaden under ett dygn. Det är en minskning i jämfört med 2016, då vädret var varmare. Men trots att vädret var sämre så har cyklisterna ökat med 44 procent under de senaste tio åren enligt rapporten ”Cykel och fotgängar mätningar 2017”.

C: ”Målet är att få fler att cykla”

Nu vill Centerpartiet i Stockholms stad att Stockholm ska vara en riktigt cykelstad. Inför valet lovar partiet att satsa en miljard kronor för investeringar i säker cykelinfrastruktur i Stockholm.

– Målet är att fler ska cykla året om och att föräldrar ska känna sig trygga med att barnen cyklar till och från skolan, säger Karin Ernlund, gruppledare (C).

I förslaget vill partiet också skapa 10 000 nya cykelparkeringar, bättre skyltning och lägre hastigheter på stadens gator.

MP: ”Stockholmarna vet redan att cyklelutbyggnaden är prioriterad”

Under mandatperioden har den styrande rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad sagt sig satsa på att få fler att cykelpendla, något som Stockholmarna redan känner till enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

– Stockholmarna vet att cykelutbyggnaden redan är prioriterad med vår cykelmiljard. Vi har byggt breda  och prioriterade cykelbanor och säkra cykelparkeringar. Redan är 9 000 cykelparkeringar på väg att bli klara, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.