Anställd: ”Vi får inte stå och prata en enda sekund med varandra. Vi får inte slappna av, utan ska arbeta som robotar” Foto: Henrik Montgomery / TT

Chef misstänks spionera på anställda

Uppdaterad
Publicerad

En butikschef i Stockholm misstänks ha satt upp övervakningskameror och spionera på sina anställda hemifrån, via sin mobil. ”En gång ringde han och frågade om jag kunde plocka ur kartongen som stod bredvid mig”, står det i en anmälan som kommit in till länsstyrelsen.

Chefen på en leksaksaffär i Stockholm uppges ha stenkoll på sina anställda via en övervakningsapplikation i mobilen, med följden att de knappt får prata med varandra innan han reagerar.

Två har sagt upp sig

”Vi får inte stå och prata en enda sekund med varandra. Vi får inte slappna av, utan ska arbeta som robotar”, skriver anmälaren.

Två anställda ska ha känt sig så övervakade att de behövt säga upp sig, enligt skrivelsen. Länsstyrelsen råder anmälaren att även kontakta Datainspektionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.