Visa alla (3)

Cherrie och Imenella vill inspirera tjejer att förverkliga sina drömmar

Publicerad

Igår anordnades en inspirationskväll i Rinkeby tillsammans med artisterna Cherrie och Imenella. Evenemanget var öppet för alla som identifierar sig som kvinna och syftet var att inspirera till att förverkliga sina drömmar.
– Ibland känns det som att ens drömmar kan gå i uppfyllelse för att någon som är nära har lyckats, säger Imenella.

På fredagskvällen samlades hundratals kvinnor på Rinkebyskolan utanför Stockholm när Jobbtorg Unga Kista och Rinkeby Ungdomens Hus bjöd in till en inspirationskväll.

”Viktigt för oss att kunna ge tillbaka”

För många besökare var kvällens höjdpunkt artisterna Cherrie och Imenella som uppträdde och föreläste. De berättade om deras resa till framgång i hopp om att inspirera till att drömma stort och att inte ge upp.

Både Cherrie och Imenella är från Järvaområdet och efter månader av spelningar runtom i landet fick de äntligen uppträda på hemmaplan igen.

– Det är viktigt för oss att kunna ge tillbaka till platsen som vi kommer ifrån och som vi får så mycket inspiration ifrån, säger Imenella.

Vad hoppas ni att besökarna tar med sig?

– Jag hoppas att de får lite perspektiv, känner sig representerade och blir inspirerade, säger Cherrie. 

”Tjejer kommer inte till oss på samma sätt”

Tanken med kvällen var att ge tjejer ett forum utan män och därför riktade sig eventet endast till personer som identifierar sig som kvinna.

– Tjejer kommer inte till oss på samma sätt. När man ser vilka som är utanför arbete eller studier så är det lika många tjejer som killar men det är så många många fler killar som kommer till vår verksamhet så vi vill berätta att vi finns och att de är välkomna, säger Lotta Lindberg som är biträdande enhetschef på Jobbtorg Unga i Kista.

Föreläsning om drömmar och om stadens insatser

Kvällen var även ett tillfälle för staden att sprida information om vilka insatser som görs för de som behöver stöd, exempelvis för de som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden.

– Vi har ju stöd för alla som vill komma ut i jobb eller studier och som är mellan 20-29 år. Det kan vara stöd för att komma in på skola och vi har till exempel olika yrkesutbildningar. Sen har vi rekryteringar och arbetsträning och vi jobbar med individerna för att hitta rätt plats för rätt person, säger Lotta Lindberg.

Många här är ju betydligt yngre än 20, vad hoppas du att de tar med sig?

– Själva föreläsningen handlar ju om att kämpa för sina drömmar och mål. Att våga gå sin egen väg, som tjej framför allt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer