• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Lennart Nilssons vybild från Mariaberget

”Bilderna skapar ett häftigt ackord av Stockholmskänsla”

Uppdaterad
Publicerad

Den äldsta bilden är tagen av August Strindberg 1907, den senaste är tagen sommaren 2018 av Anna Clarén. Det alla fotografierna har gemensamt är att de visar ett ögonblick i Stockholm.

Idag öppnade utställningen STHLM Forever på Fotografiska. Det är utställningskuratorn Jeppe Wikström som letat i arkiven hos några av sina favoritfotografer och valt ut de bästa Stockholmsbilderna.

Anna Claréns fotografi Söderbergs trappor

– Jag tror att en stad är som ett brett pianoackord, det finns många toner samtidigt. Jag tror att de här bilderna sammantaget skapar ett häftigt ackord av Stockholmskänsla säger Jeppe Wikström, utställningskurator.

I videon ovan visar Jeppe Wikström ett smakprov från utställningen.

August Strindbergs fotografi av moln från 1907

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.