Ahmed Hassano, Yusuf Hussein, Mehdi Mohamed, Daniel Aslan Foto: SVT/Amela Mahovic

De vann grupptävlingen i Ortens Bästa Poet

Uppdaterad
Publicerad

Första delen av kvällen tävlade poeterna i grupptävling. Årets vinnare i lagtävlingen av Ortens Bästa Poet blev teamet från Västerort.
– Vi är oerhört glada för vi gjorde det tillsammans, säger Yusuf Hussein.

Det är tusentals ungdomar som har samlats i Ungdomens Hus i Rinkeby för att följa finalen i vem som vinner titleln som Ortens Bästa Poet 2018.

Ahmed Hassano, Yusuf Hussein, Meh di Mohamed, Daniel Aslan vann grupptävligen i finalen av Ortens Bästa Poet. Och deras poesi handlar om att tillsammans är man starkare.

– Ensam är du stark men tillsammans är vi starkare, det är vad vår poesi handlade om. Texten handlar om gemenskap och att poesin för oss samman, säger Mehdi Mohamed.

– Många gånger sänker man varandra istället för att höja varandra. Texten handlar om att den ena vill höja sig själv men de andra påminner och förklarar vikten av gemenskap, säger Daniel Aslan. 

Tävlingen fortsätter

Andra delen av kvällen tävlar poeterna ensamma på scen om titeln som Ortens Bästa Poet. Alla i den här gruppen förutom Mehdi Mohamed kommer att tävla om titeln som Ortens Bästa Poet. 

– Vi har redan vunnit ny vänskap, säger Mehdi Mohamed.

Hela tävlingen sänds även på Youtube.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer