Ett av förlossningsrummen på Nya Karolinska i Solna. Foto: TT

Här delade ni med er av era erfarenheter kring förlossningsvården

Publicerad

En förlossnings är ett minne för livet oavsett om den innebär komplikationer eller inte. Vad är era erfarenheter kring tiden på BB? Dela med er av era minnen och tankar. Vad fungerade bra och vad fungerade mindre bra?

SVT rapporterade · Vad är dina erfarenheter av förlossningsvården?

07.09
Hur upplevde du din förlossning? Fanns det något i vården som borde sett annorlunda ut? Var det något som fungerade extra bra? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i chatten.
07.46
Båda gångerna hemskickad för tidigt med tanke på amningen. Man borde vara kvar tills den sitter och mjölken runnit till. Första barnet hamnade i ett tillstånd där vi knappt fick henne att reagera på saker på grund av matbrist. Hon bara sov och sov. Vi slutade upp på akuten. Andra barnet fick gulsot som ökade på grund av matbrist. Blev också pga detta beroende av amnkngsnapp. Något jag tror att vi kunde ha sluppit om sköterskorna varit mer närvarande och stöttat mer vid amningen.
08.08
Väldigt nöjd med personalen båda gångerna på BB Sthlm. Bättre 2018 än 2014 dock. Stort tack till alla involverade!
08.08
Jag vill framför allt hylla den personal som tog hand om oss vid mina båda förlossningar. Dels på Karolinska i Solna, dels Karolinska i Huddinge. Vilka professionella, fantastiska och underbara personer. Jag minns särskilt Britt på Karolinska i Solna som var en klippa under den långa förlossningen för snart sex år sedan.
08.08
Vi hade en jättebra vistelse och var supernöjda! Vårdinrättningen låg vid Sophiahemmet och blev nedlagt.
08.08
Hade en jättebra förlossning på Nya Karolinska. Upplevde förloppet som lugnt och tryggt. Fick bra tips kring smärtlindring, fick testa olika positioner i slutfasen och fick bra eftervård. För att lära mig rätt amningsteknik kunde jag ringa på en barnmorska när det var dags att amma som såg till att bebisen tog bröstet på rätt sätt.
08.11
Förlossningen slutade i akut kejsarsnitt. Utan att veta om mitt barn är friskt blir jag uppskickad till uppvaket. Sambon kommer direkt efter med mitt barn, men sjuksköterskan vägrar släppa in honom. Så han får sitta utanför i två timmar med en hungrig nyfödd bebis medan jag låg och grät inne på uppvaket och bad både om att få träffa mitt barn och att få en extra filt för att jag frös. Jag blev nekad båda sakerna. Först när personal från BB kom upp fick jag träffa mitt barn.
08.24
2004 fullt på KS blev skickad till Danderyd, 14 timmars förlossning, underbar personal
2006 KS 5 timmars förlossning, snabbt och smidigt kompetent och bra personal.
2009 KS fullt när jag kom fram, 2 timmars förlossning som mottagningssköterska och en från BB fick fixa. Fantastiska upplevelser och helt underbara människor. Varmt och fint ❤️
08.43
Födde båda mina barn på Södersjukhuset, 2010 och 2013, och hade en bra upplevelse båda gångerna. Det enda negativa var att de första gången inte hade läst mitt förlossningbrev alls, och jag vågade inte påpeka detta. 2010 blev jag igångsatt och det tog många timmar, men kände mig hela tiden trygg och väl omhändertagen av proffsig personal. På BB sen råkade vi ut för att två personal kom med olika budskap om huruvida man skulle fila eller klippa bebisens naglar, de två blev märkbart irriterade på varandra och det var uppenbart att de gått olika skolor på vad som var rätt och inte. Något förvirrande för en förstagångsförälder. I övrigt var det ont om plats på BB men de stuvade in en extra säng till min man så att han kunde vara kvar.
2013 var det dags igen, och vi hann knappt komma in innan lillebror var ute, tror det tog 20 min från inskrivningen. Sen blev vi kvar på förlossningen i 3 timmar pga platsbrist på BB. Väl på BB fick vi veta att min man inte skulle få sova kvar, ngt som gjorde mig ledsen. Men innan han hann åka hem upptäcktes att vår bebis fått en lunginfektion, så vi förflyttades till neonatalen och blev erbjudna att få sova i ett konferensrum. Men trots denna brist på plats så blev vi så väl omhändertagna av all personal, och vi kände oss alltid trygga med att vår bebis var i trygga händer. Minns särskilt sjuksköterskan Marcus Jarl på neo, och barnläkaren Erik Borgström. Fantastiska på att hantera människor! Minns att Erik Borgström sa "Om ni skulle få för er att googla, så kom ihåg att er bebis har en Väldigt lindrig lunginfektion." :) Viktigt att komma ihåg idag då alla googlar på allt.
09.30
Alla vill säkert väl men vården i sverige är extremt ansträngd idag o ganska rörig för patienten. Många inblandade, svaga rutiner o saker missas o följs inte upp. Stora risker vilket medför stor oro vilket inte är bra för den födande, så klart alla googlar! Födde båda på SÖS utan bedövning, fick stora bristningar som gav komplikationer långt senare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer