Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Några av demonstranterna utanför Djursholms slott fick glädjande besked. Foto: Robert Grenmark

Förskola i Danderyd räddas – fick beskedet under demonstration

Publicerad

På måndagskvällen demonstrerade förskoleföräldrar, barn och seniorer utanför Djursholms slott på grund av Danderyd kommuns nedskärningar. De är missnöjda med förslagen om att verksamheter ska läggas ner. Men Kornvägens förskola fick glada besked.

Vid 17.30 demonstrerade upp emot hundra personer som ville visa sitt missnöje om nedskärningarna i Danderyds kommun. Bland de verksamheter som hotas att stängas ner är Kornvägens förskola. Karin Skiöld, som är talesperson för Kornvägen-gruppen, är kritisk till kommunledningen.

– Det kändes som ett hån mot oss skattebetalare med tanke på att vi betalar 1.40 mer i skatt. Från 2014 har kommunledningen skenat i sina kostnader. Det kan de skära ner på, säger Karin Skiöld.

”Det är inte en total vinst”

Men just Kornvägens förskola fick glada besked under tiden demonstrationen pågick.

– Kommunalrådet Hanna Bocander (M) kom ut till oss och lovade att majoriteten kommer att rösta emot nedläggningen av förskolan, säger Karin.

Trots känslan av en seger hoppas Karin på att de andra verksamheterna får vara kvar.

– Det känns skönt att de lyssnar på oss. Ungdomsgården Pavven riskerar att läggas ned och hemtjänsten kan läggas ner i kommunal regi. Det är även inte garanterat att barn kan få en förskoleplats i sin kommun. Det är inte en total vinst, säger Karin Skiöld

Senare på måndagskvällen klubbades det igenom att hemtjänsten inte kommer att vara kvar i kommunens regi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer