Visa alla (2)
Visa alla (2)

”Det är bedrövligt”

Publicerad

En tredjedel av Hägerstenshamnens skola totalförstördes i en brand under lördagsnatten. Men alla elever är välkomna till skolan på måndag. –Vi kommer få tränga ihop oss, säger Magnus Lidman, rektor.

Många föräldrar och barn var på söndagen och tittade på den förstörda skolbyggnaden. En tredjedel av skolan är totalförstörd, taket har rasat in och mycket skolmaterial har blivit till kol.

– Det känns jättetråkigt, vi gick hit så att min dotter fick se hur det ser ut och så hon skulle få se vad som hänt, säger en förälder.

”Mycket av elevernas arbeten är förstörda”

När skolans rektor, Magnus Lidman möttes av nyheten om branden blev han bedrövad.

– Det är ju såklart en bedrövelse. Det känns jättesorgligt. Självklart för att det är stora ekonomiska värden, men också alla elevernas arbeten och portfolios som skulle redovisas och nu förstörts. Det känns tugnt, säger han.

Skola som vanligt på måndag

Under söndagsförmiddagen har skolledningen och kommunen haft krismöte och kommit fram till att det går att hålla skolan öppen på måndag.

– Vi har jobbat med att skapa en överblick över situationen. Stora delar har brunnit upp men vi kommer kunna använda matsalen. Vi har ordnat en evakueringslösning för de elever vars klassrum inte längre går att använda, så vi kommer att välkomna alla barn till skolan på måndag.

Så alla barn kommer att få plats i de delar av skolan som räddades från branden?

– Det klart att vi kommer få tränga ihop oss lite mer, men det ska gå kortsiktigt. Och så ska vi titta på om vi hittar en bättre lösning snart, säger Magnus Lidman, rektor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer