”Det är stressande att projekt är hotade”

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s uppmärksammande reagerade både Miljöpartiet och Liberalerna på Skärgårdsstiftelsens årliga rapport som hotas. Båda är eniga om att man borde vidta åtgärder, då de anser att det är en viktig stiftelse.

Liberalerna kommer att ta upp Skärgårdsstiftelsens årliga rapport som är hotad på onsdagens kommunstyrelse.

– Stockholms stad borde erbjuda sig att hjälpa till att finansiera det här. Vi kommer att lägga in en skrivelse och ta upp det på kommunstyrelsen på onsdag, säger Lotta Edholm (L), oppostionsborgarråd i Stockholms Stad.

Edholm menar att en akut insats bör ske för att se till att tidseden inte bryts. Skulle den brytas och det händer under flera år kan det påverka kunskapen om vad som händer i Skärgården.

”Hela skärgårdsstiftelsens finansiering är viktig”

Miljöpartiet å sin sida instämmer till en viss del med att Stockholms stad kan vara med och finansiera Skärgårdsstiftelsen.

– Hela skärgårdsstiftelsens finansiering är viktig. Och om Stockholms stad skulle vara med och finansiera vore det tacksamt. Men hur man än vrider och vänder på det är Stockholms läns landsting ansvarig för att ge medel som de behöver, säger Tomas Eriksson (MP),gruppledare för miljöpartiet i Stockolms läns landsting.

Miljöpartiet anser att Skärgårdsstiftelsen är de största aktörerna till att driva turistverksamheten i Skärgården.

– Vi tycker att det är stressande att ett sådant här projekt är hotat, och vi kommer att driva frågan framåt, säger Tomas Eriksson (MP).

De kommer nu att försöka se om det finns möjligheter att göra Stockholms skärgård till ett naturreservat precis som på västkusten.

– Man kan koppla det med att skydda naturen, men skyddsgränserna måste i sin helhet respekteras, men bli mer flexibla, säger Tomas Eriksson (MP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.