Kommuner med positiva resultat i ekonomin

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomin i Nynäshamns kommun och Nacka kommun visar positiva resultat.

Nynäshamns kommuns bokslut för 2014 visar ett kraftigt överskott på drygt 26 miljoner kronor.

Förklaringarna till den positiva ekonomin är bland annat minskade kostnader för försörjningsstöd och lägre räntekostnader än väntat.

Det är andra året i rad som Nynäshamns kommun visar positivt resultat.

– Det är ett väldigt starkt resultat. Vi har haft några tuffa år men för andra året i rad lyckas vi överträffa våra egna mål, bland annat tack vare medarbetarnas hårda arbete med att hålla kostnaderna nere, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Även Nacka kommuns resultat för 2014 är bättre än budget och bättre än 2013. Årets resultat för kommunen blev 420 miljoner kronor.

En stor bidragande orsak är fastighetsaffären med Rikshem Tunaskolor AB på 1,8 miljarder.

Kommunens resultat i den löpande verksamheten för år 2014 blev 120 miljoner kronor. Det var 60 miljoner kronor bättre än budget och 18 miljoner kronor bättre än 2013. I resultatet för den ordinarie verksamheten räknas fastighetsaffären bort. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.